Twitter-funksjonalitet jeg savner

Ja, jeg veit det er litt sært å rante om sosiale medier på bloggen min den ene dagen, for så to dager etter bruke nettopp bloggen og twitter til å få hjelp med et spørsmål som omhandler nettopp twitter. Dog, jeg er ikke konsistent av meg, og jeg undrer altså på om noe slikt som dette finnes.

Dette er delvis et spørsmål, delvis et rop om hjelp, og delvis bare en ide. Svar på den måten du finner formålstjenelig, det beste hadde jo vært om noen hadde en løsning til meg, eller om noen etter å ha lest dette lager en løsning for meg. Hvis ikke du kan noen av delene kan det jo være du kjenner noen som kan kjenne til problemstillingen eller sitter inne med kompetanse og ressursser til å realisere den? Jeg har nemlig ganske stor tro på dette. Så, nok om det, til saken.

Jeg begynner etterhvert å følge ganske mange på Twitter (jeg synes ihvertfall det er en del). Mange av de jeg følger er som meg, de klarer ikke å holde seg til et tema (som jo er en god ting, men det et annet innlegg). I tillegg bruker jeg både Seesmic på telefonen og DestroyTwitter på pcen for å følge med. Dette har fått meg til å innse en mangel med Twitter (eller i det minste de klientene jeg bruker): nemlig mangelen på muligheten til å gruppere tweets.

La meg illustrere: jeg følger, naturlig nok, mange gis/geomatikk-mennesker. Disse kommer med mange intressante inspill og linker som jeg kunne tenkt meg å ta vare på, og eventuelt bruke som grunnlag for å publisere en slags “gis-høydepunkter for siste måned”-post på Terra Incognita. Jeg følger også mange bloggere, som linker til mange interessante bloggposter jeg skulle ha lest (men ikke nå..). Eller, jeg ser en tweet her og der som kan komme godt med i arbeidssituasjonen en gang. Og mange av de intressante tweetene (har vi et norsk ord for dette?) er retweets.

Mangelen er altså en måte å tagge eller gruppere tweets på. Du vil nå kanskje si at dette har vi jo hashtagger til. Eller lister. Men: nei. Ikke alle gis/geomatikk-tweets er tagget med #geomatikk (og jeg orker ikke retweete alle med #geomatikk-taggen). De færreste tweetene har hashtaggen #dennekanatlefåbrukforijobbsammenheng. Derfor er ikke hashtagger løsningen.

Hva så med lister? Der kommer det jeg tidligere nevnte med at folk twitrer om så mye forskjellig. Jeg twitrer for eksempel innimellom noe geomatikk-relatert, men legger du meg inn i en geomatikk-liste får du alle rantene mine om dumme politikere og kulda i Trondheim i tillegg. Det kan jo være du finner spennende (jeg liker ihvertfall slik “uventet” info også), men når du leter etter geomatikk-stoff i twitter-feeden din er dette støy.

Men, kan jeg ikke bare bookmarke de tweetene jeg finner interessante? Nei, jeg bruker jo nesten ikke web-interfacet til Twitter. Dessuten må jeg da bruke nettlererens bokmerkesystem for å lage orden. Det er også en dårlig løsning.

Det jeg ønsker meg er noe slikt som dette: Når jeg i f.eks DestroyTwitter ser en tweet jeg tenker at “denne kan være grei å huske på” kan jeg høyreklikke på den og velge “group as” eller “save to category” eller noe slikt smart. Da sendes denne tweeten til en separat timeline hos meg, som kan hete f.eks “tingatlesyneserverdtåsepåijobbsammenheng”, eller “geomatikkrelatert” eller “intressantebloggposter”. Henger du med? Når jeg så senere vil finne ting i en gitt kategori kan jeg browse denne timelinen, og slippe unna alt som i den sammenhengen er støy.

Do I make myself clear? Hvis ikke, skrik ut, så utdyper jeg gjerne!

Men, jeg kan egentlig ikke forstå at jeg skal være den første som kommer på dette (det er jo så smart at noen andre må ha tenkt på det). Så derfor håper og tror jeg at det finnes en twitter-klient der ute som lar meg gjøre dette? Og som i tillegg kjører på Linux (Adobe Air f.ex?). Noen som kjenner til noe slikt? Eller noen som lager eller kjenner noen som lager twitter-klienter? Tips i vei!

Og til slutt: er det bare jeg som savner noe slikt som dette, eller er det flere? Eller kan jeg løse “problemet” mitt på andre måter? Isåfall setter jeg stor pris på om du forteller meg hvordan du håndterer denne problemstillingen!

På forhånd takk!

5 thoughts on “Twitter-funksjonalitet jeg savner

 1. Pingback: Tweets that mention HC SVNT DRACONES -- Topsy.com

 2. Alexander Salveson Nossum

  Absolutt en god idé! En slags Delicious for tweets(?)
  Så lenge det hadde vært såre enkelt så hadde det vært stilig og nyttig!

  I tillegg så bør det være enkelt å finne igjen det man har “spart på” – og kanskje også få opp lignende tweets/timelines som er relevante.

  Finnes det kanskje en Delicious-plugin for en Twitter-klient som gjør dette?

 3. Atle Post author

  @Erlend: Hmm.. er det noe som finnes, eller er det noe som må lages? Høres kanskje litt jobb ut?

  @Alexander:
  Ja, litt sånn delicious-opplegg ja, det var det jeg tenkte på. Gjerne realisert på mer eller mindre samme måte som lister i dagens twitter.

  Jeg ser for meg en slags liste med “timelines”, der noen av timelinene kan være “oppsparte tweets” innenfor en gitt kategori.

  Det hadde vært kult med en plugin, men aller kulest å ha dette helt integrert i twitter, på samme måte som for lister. Skal dog søke litt etter plugins!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *