Et paradoks

Etter at jeg flyttet i høst har ting endret seg. Noen store, og endel småting har endret seg i hverdagen. Jeg har blitt mer avhengig av buss, jeg slipper å gå så mye bakker, vi har større plass å boltre oss på og vi har faktisk dagslys inn vinduet. En ting har dog ikke endret seg: nærbutikken er fortsatt en Bunnpris.

Men, det som har endret seg, og som er temaet for denne bloggposten er det faktum at den Bunnpris-butikken som er nærbutikken min i dag ikke har post-i-butikk funksjon. Jeg er nemelig så uheldig å ha et postkontor som “mitt” postkontor. Det betyr at alle pakker og brev med hentelapp må hentes der.

Det burde jo være en god ting. Et godt, gammeldags postkontor med skikkelige postmenn (og -damer), som faktisk vet hva de driver med. Da burde jo ting gå smertefritt. Joda, forsåvidt gjør det jo det. MEN, og her er det store MEN: De er jo aldri åpne. Bunnprisen med post-i-butikk som var mitt forrige postkontor hadde åpent til ti-elleve på kvelden. Posten; den stenger fem-seks. Håpløst! De kan ha så godt personale de bare vil, er det stengt når jeg har mulighet til å hente pakka mi fungerer det dårlig. Ei heller trenger jeg skikkelige postmenn, enhver klarer å finne en pakke til meg. Derfor skulle jeg ønske jeg kunne hatt en post i butikk som postkontor igjen, der kunne jeg til og med spørre om en pose!

Dog: noen smutthull finnes: Komplett.no lar meg velge hvor jeg vil hente pakkene mine, og capris.no bruker ikke posten i det hele tatt, men et selskap som heter “MyPack”, som tydeligvis er det svenske postverket. Med dem kan jeg hente ut pakkene mine på nærmeste ICA Maxi eller en annen butikk.

4 thoughts on “Et paradoks

 1. Mats Taraldsvik

  «Hjem på døren» er også ganske grei, og prisforskjellen er som regel ikke så stor. Tidligere var det umulig å vite når pakken kom, men siden Posten nå sender sms når pakken kommer til postkontoret, og også når den kjøres ut, fungerer det ganske bra.

 2. Øyvind

  Postkontor er oppskrytt. De har som oftest kø og jeg har ved to anledninger opplevd at de ikke klarte å finne igjen pakkene mine fordi “noen hadde satt dem i feil hylle” (noe som medførte flere turer for å hente samme pakker).

 3. Atle Post author

  Jeg tror nesten Posten må ha lest dette innlegget, for i dag lå det et brev med tittelen “Viktig informasjon fra Posten” som overskrift i postkassa mi. Der sto det bla.a:

  “Innen utgangen av 2010 vil Posten legge om 124 postkontor til Post i Butikk. Endrede kundebehov og teknologisk utvikling er hovedårsaken til omleggingen.”

  😀

 4. Espen

  Jeg har, ikke overraskende naturligvis hørt flere si det samme. Jeg har aldri bod noe sted med post i butikk, så jeg har ikke blitt bortskjemt enda 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *