Ønskeliste 2009

Siden jeg gikk så hardt ut i fjor med ønskelista mi tenkte jeg å gjenta det i år.

Jeg tenkte enkelt å greit å ta lista fra i fjor, fjerne det jeg har fått og hive på det jeg har kommet på siden sist. Enkelt og greit.

 • En kokebok. DinMat så på en del kokebøker for en stund siden. Det var spesielt to som fenget interessen her. Den italienske matbibelen Sølvsjeen og Gordon Ramsays Fast Food.Disse har jeg begge to nå
 • The Complete Monty Python’s Flying Circus 16-Ton Megaset. Monty Python er genialt, og deres YouTube-stunt gav dem enda en stjerne i boka mi. Jeg har ikke hele 16-ton-pakka, men samlede Flying Circus, og det holder nok
 • Oppmålingen av verden av Daniel Kehlmann. Ja, jeg er glad i bøker, og denne høres spennende ut! Denne kjøpte jeg meg, og den anbefales!
 • Bad Science av Ben Goldacre. Denne fikk god omtale på Skepsis-bloggen og virker spennende. Denne har jeg fortsatt ikke funnet!
 • Whiskyglass, eller tumblere som noen vil kalle det. Jeg vet ikke om noen spesielle modeller, men flotte må de jo være Disse er i boks!
 • Vi fortsetter med glass, ølglass av en skikkelig type (dvs med en innsnevret topp) er å foretrekke. Ei heller her noen store formeninger, men noen med logoen til norges beste bryggeri hadde ikke vært å forakte. Det er disse også, innflyttingsgaver er fint!
 • Ei skikkelig steikepanne, gjerne med teflon. Den gamle IKEA-panna begynner å bli mer sticky enn non-sticky, og skal jeg bruke kokebøkene jeg får trenger jeg jo skikkelig utstyr Den er i boks, men Wok’en min fungerer ikke på induksjonsplata mi!
 • En Acer Aspire One (med Linux såklart) hadde vært artig å leke med. Jeg vet ikke helt om jeg er SÅ gira på en slik mer
 • Jeg sikler også litt på en Popcorn Hour A-110, men det fordrer at jeg får meg en filserver og en bedre TV. Så med mindre du vil bruke et par studielån på meg trenger du ikke kjøpe denne
 • Jeg vet ikke om den nye sesongen av “Berserk til Valhall” er på få på DVD, men er den det ønsker jeg meg den! Jeg vet den finnes på nett-tv, men jeg vil ha plast! Denne har jeg ikke lett så hardt etter, men sier ikke nei takk i år heller!
 • Jeg hater å handle klær, så her kan man glede meg ganske lett. Gjelder i år også!
 • Bøker generelt er som regel en slager, men jeg leser helst engelske bøker på orginalspråket. Kan også være en ide å sjekke innom biblioteket mitt for å sjekke om jeg har en bok fra før :). Du kan jo også sjekke bokønskelista mi
 • EVA Solo har noen blomsterpotter med selvvanne-funksjon. De heter Flower Power, og passer glimrende til en basilikumskvast
 • Magasinet har skikkelige, grå ullsokker av den tykke typen. Jeg hamstret noen par i sommer, men kan godt ha flere.
 • En brenner av type Primus MultiFuel eller OmniFuel hadde ikke vært å forakte. Noen som har anbefalinger her?
 • Jeg trenger en elektriker. I går!
 • Salongbord, oppvaskmaskin, flatskjerm-tv og dusjkabinett er også ting som må på plass her. Dog vil jeg gjerne konsulteres om du ønsker å gi meg noe av dette 😉
 • Et mini-ITX hovedkort og en SSD-disk hadde også kommet bra med til et prosjekt jeg har planer om (mer om dette senere)

Og med dette tror jeg vi kan konkludere med at jeg er en mann som har omtrent det jeg trenger.

6 thoughts on “Ønskeliste 2009

 1. Atle Post author

  Ja, er ikke det målet her i livet da? ‘

  Eller så kan man kanskje konkludere med at julegaver er bortkasta, jeg klarer som regel å skaffe meg det jeg ønsker meg selv. Dermed setter jeg egentlig mest pris på gaver jeg ikke selv visste at jeg ville ha. Men det er litt vanskelig å kreve av folk.

  Når det kommer til hardware-komponentene skjer det nok ikke noe på denne siden av nyttår, men når(hvis) jeg kommer igang på nyåret skal det såklart dokumenteres.

  Det henger jo sammen med ønsket om ny TV, og ekskluderer nok Popcorn Hour. I tillegg trenger jeg noe plexiglass!

 2. brrp

  Hmm, har selv en omnifuel som funker fin fint. Betryggende at den vinner de fleste tester også, men synes f.eks av optimus nova+ har bedre system for beina som kan brettes helt inntil kokeren slik at de ikke “står ut” som på primusen. Den bråker kanskje litt, men det overlever man lett på tur. Mulig jeg har misforstått, men det ser ut som multifuel ikke har bryter til å regulere varmen.. et must spør du meg. Skal ikke brenneren brukes når det er kaldt holder det med kun gass… ka trur du?

 3. Atle Post author

  Takk for kommentar!

  Spørsmålet mitt er kanskje om en omnifuel blir for dyr i forhold til nytten til mitt bruk, som er mest sommer. På den annen side er jeg jo en gadget-freak må jeg jo ha noe skikkelig 😉

  Hvis det nå faktisk er slik at man ikke kan regulere varmen på multifuelen er det et stooort minus, helt enig der.

  Et annet spørsmål er jo vekt, hva veier disse i forhold til hverandre tro?

 4. brrp

  Vekt, det finner man på internett;)

  Omnifuel 441 gram med pumpe
  Multifuel 421 gram
  Optimus Nova+ 425 gram

  Temmelig likegyldig om brenneren veier 20 gram mer eller mindre i sekken vil nå jeg mene. Du må ha med deg gass eller bensin uansett, men hva som gir mest varme per gram aner jeg dessverre ikke…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *