Hva vet Google om meg?

Hvor mye informasjon kan man få tak i om meg ved et Google-søk? Hvor lett er det å tro jeg er en annen og tillegge meg uttalelser jeg ikke har kommet med og hvor mye “grums” ligger fortsatt ute. Â Mitt fulle navn, Atle Frenvik Sveen er unikt i Norge, så om jeg hadde signert alt jeg la ut på nett med dette hadde det vært lett å finne ut hva jeg hadde sagt og ikke. Imidlertid gir et søk på “Atle Frenvik Sveen” på Google bare 6 unike treff. Hva finner vi så ut her?

 • At jeg er medlem i og satt i styret i (vevsjef høst 05) Hybrida, linjeforeningen for I&IKT på NTNU link
 • At jeg var på labgruppe 56 i TFY4120 på NTNU høsten 2005 link
 • At jeg går i klassen til Trond Ferkingstad (noe jeg ikke gjør mer) link
 • At jeg ikke likte at nidar solgte julemarsipan i oktober i 2003 heller link
 • At jeg sitter inne med noe informsjon om hvem og hvordan en Ã…retur arrangeres link
 • At jeg ikke likte Jenter og Data sitt initiativ til å gi mattehjelp til jenter. link

Som sagt signerer jeg ikke så ofte med hele navnet, jeg bruker oftere “Atle F. Sveen”. Dette søket gir 10 unike treff, men mange av dem omhandler det samme. Hva lærer vi så?

 • At jeg ikke liker It’s Learning link1, link2, link3 og link4
 • En spaghettioppskrift link
 • At jeg tidligere hadde endel tekster liggende på hjemmesiden min link
 • At jeg har skrevet under på “Gi oss jula tilbake” link
 • At jeg har laget en Webbasert kartapplikasjon I flash kalt Micro$hop link
 • At jeg er 1954. sjef i Astronomer Mot Orddeling link

Men jeg vil vite mer! Vi kan jo prøve å søke på “Atle Frenvik”, da navnet mange ganger skrives Sveen, Atle Frenvik. Igjen får vi opp noen nye treff, bla.a kan vi lære:

 • At jeg har deltatt på praksiskurs i faget TMA412o våren 2005. link
 • At jeg deltok på Trøndelagskartdagan 2007. link
 • At jeg har tatt faget TMA4105 Matematikk 2. link

Så kan vi jo prøve “atlefren”, brukernavnet mitt på NTNU, det burde jo identifisere meg ganske bra. Noen nye treff kom det her og gitt:

 • Jeg kjører, eller har prøvd Kubuntu og hatt noe problemer link
 • Jeg har registrert meg med brukernavnet Volkov på diskusjon.no, og jeg er født 18. april 1984. link
 • Jeg er for avkristning av Norge link

Godt er det ihvertfall å se at alle disse søkene leder til informasjon om meg, ergo kan jeg sies å eie mitt eget navn på Google. Det jeg dog burde gjøre er å være konsekvent på hva jeg signerer med slik at et søk er nok! Skal komme tilbake med en oppfølgerpost der jeg søker etter “Atle Sveen” og presenterer de særeste og minst riktige treffene her.

One thought on “Hva vet Google om meg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *